Ons boek;

Beter spelen en bewegen met kleuters

Waarom dit boek?

Dit boek leert je hoe je op een verantwoorde manier bewegingsonderwijs kunt geven met kleuters. Dankzij de vele foto's en praktische voorbeelden is het een zeer toegankelijk boek.    

Waarom kiezen voor Beter spelen en bewegen met kleuters?

- praktische handvatten voor het      

   verzorgen van bewegingsonderwijs;

- informatief en verrijkend;

- geschikt voor studenten en ervaren 

   (vak)leerkrachten;

- handige ondersteunende website.

 

10 hoofdstukken

In tien hoofdstukken is er aandacht voor wat een kleuter is en hoe hij leert, maar ook voor het belang van bewegingsonderwijs en de plek ervan in een organisatie. Het boek gaat in op de leerkracht en de leer-kracht van het kind, op het motorisch-didactisch leermodel en op de invulling van de leerlijnen.

 

Ook beschrijft het de brede context voor de groepen 1 tot en met 8 en biedt het praktische handvatten voor de vormgeving en uitvoering van het bewegen buiten de gymzaal en het speellokaal.


Een reactie op het boek

digitaal kijkje.. klik hier


Combi-pakket


Je krijgt:

- het boek; 'Beter spelen en bewegen met kleuters';

- een digitale leeromgeving met veel bonusmateriaal;

- tips, filmfragmenten en eye-openers;

- een geaccrediteerde online cursus;

- lesvoorbeelden en direct toepasbare kennis;

- toegang accrediterende toets van 30 registratiepunten;

- een community voor professionals die werken met het jonge kind waar je al je vragen kunt stellen;

- toegang tot het kleuterplatform.

Meer informatie: klik hier.

€ 49,00

 • Beschikbaar

Alle elementen

‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ bevat alle elementen van de kennisbasis voor het vak bewegingsonderwijs zoals landelijk geformuleerd. Het boek bevat naast theoretische achtergrondinformatie allerlei praktijkvoorbeelden en tips. Het biedt de kennis waarover de huidige of aankomende (vak)leerkracht basisonderwijs dient te beschikken als hij op een verantwoorde en perspectiefrijke manier lessen bewegingsonderwijs met kleuters wil verzorgen.

 

Online platform

Op de ondersteunende website vind je informatieve filmbeelden, lesvoorbeelden en jaarplanningen waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.


Dit boek is onderdeel van een cursus of training binnen het thema ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ en niet los verkrijgbaar.

Doelgroep

Het boek is geschreven voor huidige en toekomende professionals die nu of in de nabije toekomst betrokken zijn bij het bewegen van het jonge kind: beginnende en ervaren (vak)leerkrachten, motorisch remedial teachers, kinderfysiotherapeuten en motorisch therapeuten.


Digitaal kijkje?

Presentatie boek

Vragen?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Geen sociale media?

Plaats dan hier uw reactie op het boek!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Berend Poots (dinsdag, 08 november 2016 07:25)

  Theo en Mariska,

  Wat een geweldig boek,
  Drempelverlagend en vanwege zijn robuustheid gemaakt om te gebruiken. Het geeft het bewegingsonderwijs voor kleuters de aandacht die het verdient.

  De foto's in het boek en de manier waarop "beter spelen en bewegen met kleuters" is geschreven maken het boek prettig in het gebruik en bieden bruikbare handvatten om als vakleerkracht gemakkelijk inhoudelijke gesprekken met groepsleerkrachten te voeren.

  In mijn ogen een "musthave" voor elke school.