Veilig en verantwoord trampoline springen

Inhoud

Kinderen en jongeren vinden springen leuk. Wie kent niet de aantrekkingskracht van je ‘los zijn’ van de grond, het heerlijk zweven en fantastische capriolen uithalen in de lucht. Het trampolinespringen biedt dit en nog veel meer.

 

De officiële regelgeving luidt dat gebruikers van de minitrampoline moeten ‘kunnen aantonen dat zij methodisch en didactisch geschoold zijn in het geven van minitrampoline springen.’ Door het volgen van deze training wordt aan deze belangrijke voorwaarde voldaan.  Deze training bevat alle elementen, onderdelen en informatie die van belang zijn voor het veilig en verantwoord aanbieden van trampolinespringen.

Inschrijven

Veilig en verantwoord trampoline springen

€ 149,00

Een indruk

Foto's cursus


Doel

Doel van deze training:

Het leren aanbieden en begeleiden van het trampoline springen op een veilige en verantwoorde manier;

Inzicht krijgen in de opbouw en volgorde van trampoline springen bij het aanbieden van diverse soorten sprongen aan verschillende leeftijdsgroepen;

Het op een juiste en veilige manier verlenen van vanghulp.

Doelgroep

Leerkrachten die bevoegd zijn voor het geven van het bewegingsonderwijs maar zich onvoldoende bekwaam voelen het trampolinespringen op een veilige en verantwoorde manier aan te bieden.

 

Trainers en begeleiders van sportgroepen binnen de (sport)vereniging of club met weinig of geen ervaring met het trampolinespringen.

Kosten

De deelnamekosten voor deze training inclusief cursusmap bedragen 149 euro per persoon.


Duur

Twee dagdelen van 2,5 tot 3 uur met een pauze.

 

In-company trainingen zijn mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Het is ook mogelijk deze cursus in de vorm van workshops op locatie aan te bieden.

Aantal deelnemers

Het minimale aantal deelnemers voor deze actieve en praktische training is – in verband met de intensieve karakter - 12 en maximaal 24.

Certificaat

Deelnemers die deze training afronden ontvangen het certificaat ‘veilig en verantwoord trampolinespringen’, geregistreerd  bij RegisterLeraar.

Het accreditatiesysteem van de KVLO, vakvereniging voor leraren lichamelijke opvoeding is opgenomen in RegisterLeraar.