De kracht van de keuze

Inhoud

De ‘kracht van de keuze’ is een sociale competentietraining die jongens en meiden helpt om zichzelf en hun sociale competenties te ontwikkelen. Het is een psycho-fysiek programma. Dit betekent dat er veel wordt geoefend, met als doel om tot nieuwe inzichten over jezelf en anderen te komen. Dit ervaringsleren leidt tot betekenisvolle situaties waarin iedereen zich herkent.

Bij spelen met gedrag gaat het over verschillen in voorkeursgedragingen van kinderen. Het beter leren spelen met ruimte geven en nemen zorgt voor een prettiger en meer effectieve manier van omgaan met elkaar.

Foto's


Doelgroep

Deze training richt zich specifiek op de groepen 4 tot en met 8.

Training voor klassengroepen

Spelen met gedrag gaat over het spel om ruimte. In de dynamiek van dit spel kunnen goede intenties een vervelend en ongewenst effect hebben. Maar wanneer dit spel gebaseerd is op wederzijds respect en waardering van verschillen ontstaat veiligheid waardoor de ruimte voor meer zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling groot is.

Deze trainingen zijn specifiek gericht op het prettiger en beter laten functioneren van groepen waardoor de onderlinge sfeer verbetert en er een klimaat ontstaat waarin elk kind zijn eigen veilige plek heeft binnen de groep.

Deze training staat bekend om de focus op veiligheid, beleving en betrokkenheid met de leerlingen en de leerkracht(en) en vaak ook het gehele schoolteam en de ouders. Door deze integrale aanpak ontstaat een optimaal leerklimaat waar jonge mensen leren samen werken en leven vanuit hun eigen kracht.

Meer zelfbeheersing en zelfvertrouwen

Thema's die in de training aan bod komen zijn zelfvertrouwen, zelfbeheersing, fysieke en mentale weerbaarheid, communicatie, lichaamstaal, de impact en werking van pesten en grenzen. Doordat je echt oefent, gaat het leren snel en diepgaand.    

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op  voor het maken van een vrijblijvend gesprek over huidige situatie, uw gewenste situatie en hoe wij een traject voor u kunnen vormgeven om daarheen te groeien. Dit kunt u zowel telefonisch als via het contactformulier doen.