Proeverij

'Beter spelen en bewegen met kleuters'

Inhoud

In deze proeverij wordt u in vlot tempo een overzicht geboden van wat het boek 'Beter spelen en bewegen met kleuters’, dat medio september is verschenen, te bieden heeft.

Het boek met 504 pagina’s, 10 hoofdstukken, honderden voorbeelden en vele foto’s en illustraties is heel praktisch. De opgenomen lesvoorbereidingen en situatiebeschrijvingen zijn direct bruikbaar in de praktijk.

 

De proeverij schotelt u in vlot tempo en keur aan verschillende ‘gerechtjes’ voor. Eén gerechtje bestaat steeds uit verschillende ingrediënten; theorie, oefening en een korte reflectie. Wellicht smaakt deze eerste introductie van beter spelen en bewegen met kleuters naar meer en biedt het ook u een krachtig fundament voor het bewegingsonderwijs met kleuters bij u op school.

 

Tijdens deze proeverij krijgt u een overzicht geserveerd van alle elementen en onderdelen van de kennisbasis voor het vak bewegingsonderwijs zoals deze landelijk zijn geformuleerd.

Maar deze proeverij biedt méér dan alleen de kennisbasis: het voorziet in up-to-date kennis en informatie voor iedereen die op een verantwoorde manier lessen bewegingsonderwijs aan kleuters wil verzorgen.

Proeverij 'Beter spelen en bewegen met kleuters' incl. ons boek

€ 49,00

Foto's proeverij


Doel

Leerkrachten:

- inzicht geven over de mogelijkheden die het boek geeft om verantwoorde en betekenisvolle bewegingslessen te geven.

- meer handvatten geven in het op een verantwoorde en kwalitatieve manier inhoud te geven aan bewegingslessen met kleuters.


In de praktijk van een speellokaal wordt aan de slag gegaan met verschillende bewegingsactiviteiten waardoor de theorie van het boek in de praktijk handen en voeten krijgt.

Doelgroep

Leerkrachten die bewegingsonderwijs geven aan de groepen 1 en 2, docenten bewegingsonderwijs, intern begeleiders, ilc-ers en (motorisch) remedial teachers die zicht richten op kinderen uit de onderbouw.

 

Het is een praktische workshop voor handelingsgerichte leerkrachten die hun kleuters meer willen bieden op het gebied van bewegen en het onderwijs in het bewegen.

Kosten

De deelnamekosten voor deze proeverij bedragen 49,95 euro per persoon.

De deelnemers ontvangen bij inschrijving het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ ter waarde van 49,95 gratis.


Duur

Dagdeel van 3,5 uur met een pauze.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers voor deze informatieve, praktische en handelingsgerichte proeverij is – in verband met de intensieve uitwisseling van ideeën en verschillende praktijksituaties  - vastgesteld op maximaal 24 deelnemers.

Certificaat

Deelnemers ontvangen het certificaat ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’.