De kracht van het verschil

Inhoud

De kracht van het verschil is een sociale competentietraining voor het jonge kind. Het helpt het jonge kinderen om zichzelf en hun sociale competenties te ontwikkelen. De kracht van het verschil is een psycho-fysiek programma, wat betekent dat de kinderen spelenderwijs tot nieuwe tot nieuwe inzichten over zichzelf en de andere kinderen. Dit ervaringsleren leidt tot betekenisvolle situaties waarin kinderen zich herkennen. Hoe jonger een kind leert waar zijn eigen krachten, mogelijkheden en grenzen liggen hoe langer en hoe meer profijt het ervan heeft. Op een  speelse, vrolijke manier leren kinderen hun ademhaling, houding, hun kracht, emoties en grenzen kennen. Vanuit die ervaring leren zij te kiezen welke vaardigheid zij in welke situatie kunnen inzetten.

Foto's


Doelgroep

Deze training richt zich specifiek op de kleuters en groep 3.

Training voor klassengroepen

Behalve dat deze training bij ieder kind individueel een basis legt om zich van hieruit verder te ontwikkelen is het effect op de groep waarin gewerkt wordt erg groot. Kinderen leren zichzelf én elkaar op een nieuwe respectvolle manier kennen. 

In deze training gaat het vooral om het verkrijgen van je eigen plekje in de groep. Het maken van ‘slimme’ keuzes en de manier waarop je met elkaar omgaat. Wanneer dit spel gebaseerd is op wederzijds respect en het inzicht dat elk kind dit op zijn of haar eigen manier doet ontstaat veiligheid waardoor de ruimte voor meer zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling vergroot wordt.

Veiligheid en betrokkenheid

Deze trainingen zijn specifiek gericht op het prettiger en beter laten functioneren van groepen en individuen binnen de groep waardoor de onderlinge sfeer verbetert en er een klimaat ontstaat waarin elk kind zijn eigen veilige plek heeft binnen de groep. Deze training staat bekend om de focus op veiligheid, beleving en betrokkenheid met de leerlingen en de leerkracht(en) en veelal ook het gehele schoolteam en de ouders. Door deze integrale aanpak ontstaat een optimaal leerklimaat waar kinderen beter leren samen werken en kiezen vanuit hun eigen kracht.

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op  voor het maken van een vrijblijvend gesprek over huidige situatie, uw gewenste situatie en hoe wij een traject voor u kunnen vormgeven om daarheen te groeien. Dit kunt u zowel telefonisch als via het contactformulier doen.