Basiscursus groepsleerkrachten

'Beter spelen en bewegen met kleuters'

Inhoud

Deze basiscursus van drie dagdelen biedt praktische handvatten voor het geven van veilige, belevingsvolle en betekenisvolle bewegingslessen aan kleuters. Naast de noodzakelijke basiskennis wordt een scala aan ideeën en spelsuggesties aangeboden die direct toepasbaar zijn op de eigen school. U komt tot een compleet jaarplan met daarin variatie en herhaling.

 

De inhoud van deze cursus is gebaseerd op het boek 'Beter spelen en bewegen met kleuters’. Dit boek met 504 pagina’s, 10 hoofdstukken, honderden voorbeelden en vele foto’s is medio september 2016 is verschenen.

 

Deze cursus geeft in vlot tempo een overzicht van alle elementen en onderdelen van de kennisbasis voor het vak bewegingsonderwijs zoals deze landelijk zijn geformuleerd. U krijgt meer inzicht in aspecten die een belangrijk rol spelen in het op een verantwoorde manier verzorgen van bewegingslessen met kleuters. Daarnaast krijgt u praktische handvatten aangereikt waarmee u in de praktijk direct aan de slag kunt.

Basiscursus 'Beter spelen en bewegen met kleuters' (incl. ons boek)

€ 249,00

Foto's cursus

Ervaringen

Cora Hardam-Plomp van de Prins Florisschool in Papendrecht


“We hebben enorm genoten van de cursus. Mariska heeft ontzettend goed de cursus gegeven. We hebben nu weer hele nieuwe inspirerende ideeën opgedaan en gekregen.“

 


Doel

Leerkrachten:

- Inzicht geven in vele aspecten die een rol spelen bij het op een verantwoorde en kwalitatieve manier inhoud geven aan bewegingslessen met kleuters.

- Bieden van praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

In de praktijk van een speellokaal wordt aan de slag gegaan met verschillende bewegingsactiviteiten waardoor de theorie van het boek in de praktijk handen en voeten krijgt.

Doelgroep

Leerkrachten die bewegingsonderwijs geven aan de groepen 1 en 2, docenten bewegingsonderwijs, intern begeleiders, ilc-ers en (motorisch) remedial teachers die zicht richten op kinderen uit de onderbouw.

 

Het is een praktische cursus voor handelingsgerichte leerkrachten die hun kleuters meer willen bieden op het gebied van bewegen en het onderwijs in het bewegen. 

Kosten

De deelnamekosten voor deze cursus bedragen 249 euro.

Bij inschrijving ontvangen de deelnemers het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ ter waarde van 49,00 gratis.


Duur

Drie dagdelen van 3 uur.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers voor deze informatieve en handelingsgerichte workshop is – in verband met de intensieve uitwisseling van ideeën en verschillende praktijksituaties  - vastgesteld op maximaal 15 deelnemers.

Certificaat

Deelnemers ontvangen het certificaat ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’.