Op het eerste gezicht..

Op het oog twee totaal verschillende boeken. Verschillende titels, de covers lijken niet op elkaar en ja, zelfs de ISBN-nummers zijn niet hetzelfde.

Toch zijn de verschillen minder groot dan je op grond hiervan zou verwachten. 
De inhoud van beide boeken is nagenoeg identiek.

Hoe dit kan?

‘Bewegingsonderwijs met kleuters’ wordt uitgebracht door uitgeverij Noordhoff.
Het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ brengen wij uit in eigen beheer en wordt gebruikt in de cursussen en trainingen die wij verzorgen.

De samenwerking tussen Noordhoff en Thema heeft geleid tot deze uitzonderlijke en bijzondere situatie. We zijn er blij mee.  


Verwarrend..?

Wij denken van niet. De inhoud van dit boek is belangrijk genoeg om breed onder de aandacht te brengen. De basis van de ontwikkeling van het jonge kind is namelijk ‘spelen en bewegen’. Specifiek aandacht besteden aan dit spelen en bewegen en aan het onderwijs in speel- en beweeggedrag is vanuit een ontwikkelingsperspectief van groot belang.

De verschillen

ISBN: 9789082584103

Afmetingen: 170 x 240 mm staand

Pagina’s: 4 pagina's omslag + 504 pagina’s 

Verschijningsdatum: september 2016

Verschijningsvorm: soft cover

Druk: 1e herziene druk

Beter spelen en bewegen met kleuters 

Combi-pakket
€ 49,00 |  bestel hier het combi-pakket.   

Je krijgt:

 

het boek; 'Beter spelen en bewegen met kleuters';

- een digitale leeromgeving met veel bonusmateriaal;

- tips, filmfragmenten en eye-openers;

- een geaccrediteerde online cursus;

- lesvoorbeelden en direct toepasbare kennis;

- toegang accrediterende toets van 30 registratiepunten;

- een community voor professionals die werken met het jonge

   kind waar je al je vragen kunt stellen;

- toegang tot het kleuterplatform.

 

Meer informatie: klik hier.

 

ISBN: 9789001841829

Afmetingen:  24x240x170 mm

Pagina’s: 504

Verschijningsdatum: maart 2016

Verschijningsvorm: paperback

Druk: 1e

Bewegingsonderwijs met kleuters

€ 57,50 | Te bestellen bij Noordhoff.


Dus verwarrend?

Als je weet hoe het zit, valt het best mee!


Recensie(s)

Commentaren: 5
 • #5

  Berend Poots MSc (donderdag, 19 januari 2017 14:51)

  Wat een geweldig boek! Drempelverlagend en vanwege zijn robuustheid gemaakt om te gebruiken. Het geeft het bewegingsonderwijs voor kleuters de aandacht die het verdient. De foto's in het boek en de manier waarop ‘beter spelen en bewegen met kleuters’ is geschreven maken het boek prettig in het gebruik en bieden bruikbare handvatten om als vakleerkracht gemakkelijk inhoudelijke gesprekken met groepsleerkrachten te voeren. In mijn ogen een ‘musthave’ voor elke school.

 • #4

  Drs. Aleid H.M. Beets Kessens (donderdag, 19 januari 2017 14:50)

  Voorzitter redactie De Wereld van het Jonge Kind | Adviseur bij Landelijke Beroepsgroep voor Jonge Kindspecialisten (LBjk) |
  Docent Fontys Master & Specialist Jonge Kind | Orthopedagoog.

  Ik heb zin om het van voor tot achter te lezen! Wat hebben jullie hier veel in gestopt!!! Het is veel meer dan alleen maar een ‘bewegings-boek’. Wat een prachtig smakelijk uitnodigend en interessant boek! Overzichtelijk, heldere opmaak. Prachtige onderbouwing, schitterende foto’s, zeer praktijkgericht: een absolute aanwinst voor de verbetering van de kwaliteit van het (bewegings)onderwijs aan kleuters.

 • #3

  Carry Lubbers (donderdag, 19 januari 2017 14:49)

  Zaterdag het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ in ontvangst mogen nemen. Wat een geweldig boek. Veel herkenning uit de lessen van Theo de Groot. Een aanrader voor iedereen die met kinderen in beweging werkt.

 • #2

  W.J. Dunsbergen (donderdag, 19 januari 2017 14:48)

  Spelend leren; gericht op de brede ontwikkeling van jonge kinderen!
  Terecht wordt in het ‘Woord vooraf’ aangegeven dat het werken met kleuters een vak apart is en dat bewegingsonderwijs een apart vak is. De combinatie van beiden levert een boek op met 500 pagina’s rijke theorie, creatieve en overzichtelijke lesvoorbeelden, prachtige illustraties tot en met de toeleiding tot online studiehulp. Het boek geeft een volledig beeld en breed perspectief van het bewegingsonderwijs aan jonge kinderen.

  Het boek kent een heldere opbouw gelardeerd met mooie en relevante praktijkvoorbeelden. In het boek zijn prachtige illustraties opgenomen waardoor de bedoeling van de schrijvers naast woorden ook in beelden duidelijk wordt. Het beredeneerde aanbod en de doorgaande ontwikkeling van het bewegen van kleuters wordt hierdoor letterlijk zichtbaar. Spelend leren; gericht op de brede ontwikkeling van jonge kinderen!

 • #1

  Esther van Rijn - Handels (donderdag, 19 januari 2017 14:46)

  Helder, creatief en inspirerend!